Behandeling bij Covid-19 / Corona

Heeft u Covid-19 / Corona gehad en last van vermoeidheid, benauwdheid, kortademigheid, slijm, spierkrachtverlies en daardoor en/of problemen met dagelijks functioneren? Dan kunnen wij u helpen bij het herstellen van uw klachten.

Bij FysioCentrum Heesch bieden wij specifiek gerichte zorg om uw klachten ten aanzien van het Coronavirus te kunnen behandelen. 

Start behandeling:

Tijdens een eerste behandeling worden uw klachten in kaart gebracht. Uw hulpvraag is het uitgangspunt van de behandeling. De behandeling kan bestaan uit specifieke oefeningen die vermoeidheid, ademhaling, kracht, conditie, lenigheid of balans verbeteren en het geven van voedingsadvies. Daarnaast bestaat de therapie uit training gericht op de dagelijkse activiteiten die voor u van belang zijn. Zo wordt gestreefd naar het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van uw mobiliteit en zelfstandigheid. 

WAT KUNNEN WIJ U BIEDEN?

Multidisciplinaire behandeling bij Covid-19 / Corona:

  • longfysiotherapie
  • geriatriefysiotherapie
  • psychosomatische fysiotherapie
  • oefentherapie
  • samenwerking met diëtist en ergotherapie
Longfysiotherapie

De longfysiotherapeut is gericht op het verbeteren van de ventilatie van de longen, het aanleren van ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken en het verbeteren van de algehele conditie en spierkracht. Ook beschikken wij over apparatuur om de longfunctie en de spierkracht van de in- en uitademingsspieren te meten en kunnen u daardoor gericht adviseren.

Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom kwetsbare ouderen vanaf 75 jaar en/of mensen die te maken hebben met complexe en meerdere gezondheidsproblemen. Denk aan het (functioneel) trainen van spierkracht, uithoudingsvermogen en de mobiliteit van de cliënt, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. 

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Bij deze therapie wordt er niet alleen gekeken naar uw lichamelijke klacht, maar naar het verband tussen uw klacht, u als persoon en uw leefomgeving. Het doel van de behandeling kan zijn: weer vertrouwen te krijgen in het eigen lichaam, toepassen van ontspanning en verbeteren van ademhaling door lichaamsbewustwording, de mentale en fysieke belastbaarheid verhogen en het hanteren van grenzen. 

Oefentherapie

De algemeen / sport fysiotherapeut begeleid u met oefentherapie in het terug winnen van spierkracht, conditie en balans. U kunt bij ons in de praktijk trainen en er wordt een trainingsschema opgesteld wat u thuis kunt uitvoeren. 

Samenwerking met diëtist en ergotherapie

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

Chat openen