ClAUDICATIO INTERMITTENS

 

Last van pijn in je benen tijdens het lopen? Fysiotherapie kan je helpen van je klachten af te komen.

Wanneer fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens?

 

Etalagebenen is de volksterm voor symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden, ofwel Claudicatio Intermittens. Hierbij voeren de slagaders in je benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die je gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn door slagaderverkalking.

De term etalagebenen is bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven als zij noodgedwongen moeten rusten. Zij kijken dan bijvoorbeeld in de etalage van een winkel.

De patiënten die Claudicatio Intermittens hebben, wordt door artsen bij voorkeur verwezen voor looptherapie. Alleen fysiotherapeuten aangesloten bij het ClaudicatioNet mogen patiënten na een verwijzing van een (huis)arts behandelen. FysioCentrum Heesch is aangesloten bij dit landelijke netwerk.

Zo werkt fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens

 

De fysiotherapeut zal in eerste instantie de bewegingsmogelijkheden met je bespreken en een persoonlijk en gestructureerd trainingsprogramma samenstellen.

Het trainingsprogramma bestaat uit twee onderdelen.

 

 

LOOPTHERAPIE

Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. De therapie duurt gemiddeld drie tot zes maanden. In het begin krijg je twee tot drie keer per week begeleiding van je fysiotherapeut, maar uiteindelijk ga je steeds meer zelfstandig trainen.
Naast het verbeteren van de loopafstand zal ook het uithoudingsvermogen en looppatroon verbeteren en je mogelijke angst voor inspanning worden overwonnen.

LEEFSTIJL

De fysiotherapeut besteedt ook aandacht aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen in de toekomst te verminderen. Je kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve(re) levensstijl.

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

Chat openen