DUIZELIGHEID

 

Duizeligheid is erg vervelend en maakt onzeker. FysioCentrum Heesch is gespecialiseerd in fysiotherapie bij evenwichtsstoornissen.

Wanneer fysiotherapie bij duizeligheid?

 

Er zijn verschillende soorten duizeligheid. Draaiduizeligheid (bppd; benigne paroxysmale positie duizeligheid) en licht in het hoofd/zweverige duizeligheid (dizziness). Dit kan optreden als gevolg van een ongeval, val, bij hyperventilatie of onjuiste ademhalingstechniek. Ook spanning, nekklachten of een beschadiging van het evenwichtsorgaan kan duizeligheid veroorzaken.

Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan je helpen je duizeligheid op te lossen of er minder last van te hebben.

Zo werkt fysiotherapie bij duizeligheid

 

Verschillende soorten duizeligheid vragen ook om verschillende behandeltechnieken. Hieronder vind je verschillende mogelijkheden.

  • BPPD kan goed worden behandeld met handgrepen waarbij de losliggende ‘oorsteentjes’ worden teruggebracht naar de plek in het evenwichtsorgaan waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Deze therapie noemt men repositiemanoeuvres.
  • Bij balans- en evenwichtsklachtenklachten die het gevolg zijn van beschadiging van het evenwichtsorgaan kan de fysiotherapeut oefeningen met je doen. De oefeningen zijn bedoeld om de gevolgen van het beschadigde evenwichtsorgaan te compenseren.
  • Cervico-oculaire training, hierbij worden de ogen en de nek getraind en de coördinatie tussen beiden.
  • Sensomotorisch nektraining met behulp van visuele feedbacktraining met laserpointer. Bij deze training ligt het accent op het trainen van de gevoelssensoren van de nek die stabiliteit aan je nek geven.
  • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen ter normalisering van de ademhaling en het leggen van de relatie tussen duizeligheid en stress, maar ook lichaamshouding en beweging.

De fysiotherapeut beoordeelt welke behandelmethode(n) voor jou het beste is/zijn.

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

Chat openen