ECHOGRAFIE

 

Bijvoorbeeld een spier- of peesblessure? Of al lang last van je schouder? En wil je die klacht letterlijk in beeld krijgen? Laat dan een echo bij ons maken.

Wanneer Echografie?

 

Echografie is een manier om diagnostische informatie te verkrijgen van het bewegingsapparaat. In onze praktijk wordt echografie voornamelijk gebruikt om spier- en peesaandoeningen te beoordelen. Ook kan echografie nuttig zijn om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de volgende aandoeningen:

  • Pees- en spierscheuren
  • Slijmbeursontsteking
  • Hielspoor
  • Kalk in een pees
  • Peesirritatie
  • Carpaal tunnel syndroom
  • Vochtophopingen

ZO WERKT ECHOGRAFIE

 

Echografie is een onderzoeksvorm waarbij er met behulp van geluidsgolven onderhuids weefsel zoals spier- en peesweefsel zichtbaar gemaakt wordt op een beeldscherm. Bij sommige gewrichten is het mogelijk om direct mee te kijken op het beeldscherm. Het onderzoek is snel, makkelijk en niet pijnlijk voor jou als patiënt.

Een groot voordeel is dat echografie mogelijk is tijdens actief bewegen. Dit in tegenstelling tot MRI en röntgenfoto’s. Op die manier kan er in sommige gevallen een betere diagnose gesteld worden.

Je krijgt vóór een echografisch onderzoek altijd een lichamelijk onderzoek door een van onze fysiotherapeuten. Als het nodig is, wordt dit onderzoek aangevuld met echografie. Hieruit volgt een rapportage met conclusies en behandeladviezen naar een collega fysiotherapeut of naar de verwijzend en/of behandelend arts/specialist.

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

Chat openen