LONGFYSIOTHERAPIE

 

FysioCentrum Heesch is gespecialiseerd in longfysiotherapie voor patiënten met COPD en astma.

Wanneer longfysiotherapie?

 

Wanneer je een longaandoening als COPD of astma hebt, krijg je het bij de minste inspanning benauwd en leidt bewegen al snel tot een flinke hoestbui. Bewegen wordt dan een opgave, zeker omdat je al een verminderde energie hebt. Je bent dan geneigd het rustiger aan te gaan doen en zelfs te stoppen met bepaalde hobby’s . Maar door minder te bewegen, worden de klachten juist erger!

Gelukkig kun je met de juiste training en begeleiding je conditie verbeteren. Daardoor voel je jezelf tijdens je dagelijkse activiteiten minder kortademig.

Zo werkt longfysiotherapie

 

Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in COPD en astma stelt voor jou een behandelplan op. We trainen in kleine groepjes met een eigen programma, uiteraard afgestemd op de klachten én mogelijkheden van de deelnemers. Ook individuele training is mogelijk; je traint dan onder begeleiding van een gespecialiseerde therapeut.

Conditie- en spierkrachttraining
De conditie- en krachttraining zorgen ervoor dat je algehele conditie stabiel blijft of vooruitgaat.
ACBT / Hoesttechnieken

Met de ACBT/hoesttechnieken ben je in staat om met minder inspanning slijm op te hoesten.

Ademhaling- en ontspanningsoefeningen
De ademhalings- en ontspanningsoefeningen leren je daarbij ontspannen. De oefeningen zorgen ervoor dat de klachten verminderen en de stress rondom het ervaren van het ongemak beperkt wordt.
IMT en EMT

IMT (inademing spierkracht training) en EMT (uitademing spierkracht training) zijn trainingen die zorgen dat je ademspierkracht stabiel blijven en/of verbeteren.

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 2, 5384 VT Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

Chat openen