LONGREACTIVATIE

 

FysioCentrum Heesch is gespecialiseerd in longreactivatie voor patiënten met COPD en astma.

Wanneer longreactivatie?

 

Wanneer je een longaandoening als COPD of astma hebt, krijg je het bij de minste inspanning benauwd en leidt bewegen al snel tot een flinke hoestbui. Bewegen wordt dan een opgave, zeker omdat je al een verminderde energie hebt. Je bent dan geneigd het rustiger aan te gaan doen en zelfs te stoppen met bepaalde hobby’s . Maar door minder te bewegen, worden de klachten juist erger!

Gelukkig kun je met de juiste training en begeleiding je conditie verbeteren. Daardoor voel je jezelf tijdens je dagelijkse activiteiten minder kortademig.

Zo werkt longreactivatie

 

Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in COPD en astma stelt voor jou een behandelplan op. We trainen in kleine groepjes met een eigen programma, uiteraard afgestemd op de klachten én mogelijkheden van de deelnemers. Ook individuele training is mogelijk; je traint dan onder begeleiding van een gespecialiseerde therapeut.

Conditie- en spierkrachttraining

De conditie- en krachttraining zorgen ervoor dat je algehele conditie stabiel blijft of vooruitgaat.

Hoesttechnieken

Met de hoesttechnieken ben je in staat om met minder inspanning slijm op te hoesten.

Ademhaling- en ontspanningsoefeningen

De ademhalings- en ontspanningsoefeningen leren je daarbij ontspannen. De oefeningen zorgen ervoor dat de klachten verminderen en de stress rondom het ervaren van het ongemak beperkt wordt.

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch