Niet Aangeboren Hersenletsel

 

FysioCentrum Heesch is gespecialiseerd in fysiotherapie bij Niet Aangeboren Hersenletsel. Op deze pagina vertellen we je daar meer over:

nah

Wanneer fysiotherapie bij NAH?

 

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan vele oorzaken hebben. Een aantal hiervan kunnen zijn bijvoorbeeld een beroerte, hersentumor, ongeval of klap op het hoofd.

Na het oplopen van NAH kun je veel last blijven houden van de gevolgen. Deze gevolgen kunnen heel verschillend zijn, maar het lichamelijk, cognitief en emotioneel functioneren van een ‘NAH-patiënt’ wordt vaak in meer of mindere mate chronisch aangetast. Zichtbare en onzichtbare gevolgen kunnen zijn:

  • Stoornissen in de planning en uitvoering van doelgerichte activiteiten
  • Aandacht- en concentratiestoornissen
  • Geheugenstoornissen
  • Communicatieproblemen
  • Motorische problemen/ fysieke problematiek
  • Vermoeidheid

Zo werkt fysiotherapie bij NAH

 

De fysiotherapie bij NAH gebeurt zowel in de persoonlijke leefomgeving (functionele training) als in de praktijk door middel van individuele therapie. Deze zorg is coachend, goed georganiseerd, gestructureerd en gebeurt volgens vast omschreven richtlijnen.

 

Mantelzorgers en andere zorgverleners

Door de complexe problematiek bij NAH (zichtbare en onzichtbare gevolgen) worden ook de mantelzorgers altijd betrokken bij de behandeling. En om jou de best mogelijke zorg te bieden werkt de NAH-fysiotherapeut nauw samen met een logopedist en ergotherapeut in de buurt. Ook hebben we korte lijnen met bijvoorbeeld een diëtiste en thuiszorg.

Groepsfysiotherapie

Bij FysioCentrum Heesch op de locatie Verdilaan is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan groepsfysiotherapie voor patiënten met NAH. Hierbij wordt er onder begeleiding van een fysiotherapeut getraind met een specifiek doel. De mensen in deze groep zijn vaak zwaar getroffen door het letsel en hebben een complexe problematiek.

Meet me @ the gym

Voor mensen met NAH is het soms lastig om weer te gaan sporten. Er zijn bij sportverenigingen en fitnessbedrijven namelijk vaak te veel prikkels als harde muziek en druk door elkaar pratende mensen. Bij FitnessCentrum Heesch op onze locatie Cereslaan bieden we daarom voor deze groep het beweegprogramma ‘Meet Me@The Gym’ aan. Hier kun je sporten in een prikkelarme omgeving en word je begeleid door een bewegingsdeskundige NAH. Het plezier in bewegen staat centraal, zowel individueel als in een groep.

Wil je meer weten over sporten met NAH? Neem contact op met FitnessCentrum Heesch of kijk op www.fitnesscentrumheesch.nl onder het kopje “Meet Me@The Gym.

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch

FysioCentrum Heesch 0412 45 70 67
Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Cereslaan 12b, 5384 VT Heesch